Uppfödning av Kromfohrländer


Kromfohrländern
Kromfohrländern är en medelstor hund, mankhöjd 38-46 cm och vikt ca 9-16 kilo.
Det finns två pälstyper, strävhårig och släthårig.
Kennel Vickerina's föder upp den strävhåriga.

Vickerina's Masquerain "Masqot"
Vickerina's Masquerain "Masqot"

Till temperamentet är Kromfohrländern, "Kromisen", en följsam, livlig och aktiv sällskapshund som är med på det mesta. En sak är säker, den älskar sin familj mest i hela världen och vill helst tillbringa all sin tid med sin familj/ flock. Den är mjuk till sättet och höjda röster är oftast inte nödvändigt utan en mjuk konsekvent fostran är att föredra. Kromfohrländern kan vara en reserverad hund, den är oftast inte så intresserad av andra människor och hundar och därför är den vanligen lätt att ha utan koppel. En Kromfohrländer fäster sig gärna vid en person och är man fler personer i familjen är det därför viktigt att man redan från början turas om att ge hunden mat, gå ut med hunden och se till att alla familjemedlemmar umgås med hunden. När valpen är liten är det viktigt att man tar med sig sin hund så att den får uppleva olika miljöer och träffa människor i olika situationer för att hunden ska bli trygg med detta. Kromisen har ofta liten eller ingen jaktlust, de kan springa efter en liten bit men kommer snabbt tillbaka. Självklart är detta individuellt.
Kromisen är en väldigt anpassningsbar hundras och vänjer sig lätt vid dina rutiner. 


Vickerina's Masquerain "Masqot"
Vickerina's Masquerain "Masqot"

 Kennel Vickerina's målsättning är att föda upp sunda, trevliga och exteriört korrekta hundar som framförallt ska användas till sällskap.
Kromfohrländern passar också bra till diverse former av aktivitet som till exempel lydnadsträning, agility, nosework och rallylydnad.
När du som valpköpare kontaktar mig är det viktigt att vi lär känna varandra så att rätt hund kommer till rätt ägare, både för ägarens och hundens skull.
Du ska också känna att du har förtroende för mig, ​jag vill gärna följa valpen och erbjuda mitt stöd när ni känner att det behövs.
För att köpa valp hos mig krävs att ni har tänkt igenom ert hundköp och har planerat vardagen så att hunden ingår i ert liv och inte behöver vara ensam mer än 4 timmar om dagen när den är vuxen. Att ta hem en valp kräver att man kan vara med valpen hemma eller ha den med på jobbet.

Mina hundar lever familjeliv och jag är mycket ute i skogen och på långpromenader.
Kromfohrländern är en aktiv hund med
stort behov av motion och lek.


Carina Järsand, Malenebergsvägen 12, Söderhamn
Tel: 070-5520275 ​E-post: vickerinas@gmail.com


Vickerina's Bergatrollet, Frans
Vickerina's Bergatrollet, Frans